Vatandaşlara Anız Yangınlarına Karşı Duyarlılık Çağrısı

11 Haziran 2018 Pazartesi 11:34:21

Siirt’te son günlerde yaşanan anız yangınları nedeniyle Belediyemiz İtfaiye müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada anız yangınlarının doğaya ve canlılara zarar verdiğini belirterek, vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulunuldu.

Siirt’tin Doğan mahallesinde bulunan Doğu Kışla ve Newala  Qasaba  mevkilerinde  önceki gün  yaşanan  anız yangıları Belediyemiz İtfaiye ekipleri tarafından kısa sürede müdahale edilerek söndürülürken, İtfaiye müdürlüğü tarafından artan anız yangınlarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

İtfaiye müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, tarlada bulunan ekinlerin hasadı ardından, tarlalarda bulunan anızların tarlaları temizlenmesi adına anızların yakıldığı ifade edilerek,  “Tarlalarda ekin biçildikten sonra kalan anızları yakmanın birçok tahribata yol açmaktadır. Toprağın ve doğal yetişen bitkilerin verimliliğinde rol oynayan birçok canlı ve endemik yapı, anız yakma nedeniyle yok olmaktadır. Sadece daha kolay çift sürmek için yakılan anız nedeniyle doğa zarar görmektedir. Anız artıkları toprağı soluksuz bırakmakta ve rüzgârla dağıtılmasından dolayı kirliliğe yol açmaktadır. Anız yakma beraberinde birçok riski de içermektedir. Yangın bu risklerin başında gelmektedir. Çevresel felaketler ve yangınlar olmaması için anız yakılmalarına karşı yurttaşlarımızı duyarlı ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz” denildi.

Bu arada itfaiye müdürlüğü son bir ayda kentte yaşanan 20 ayrı yangına zamanında müdahale ettiği, vatandaşların talepleri üzerine 24 vatandaşa merdiven hizmetti ve 24 mekanda su tahliyesi hizmetlerinin verildiği belirtildi.