Binlerce Kişi Demokrasi Meydanına Akın Etti

12 Haziran 2018 Salı 12:06:47

Belediyemiz tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Ramazan etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ramazan etkinlikleri programının 26. gecesi olan Kadir gecesinde Siirtli vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi meydanına akın etti. Gönüllere taht kuran ve geniş bir hayran kitlesi olan ünlü tasavvuf müziği sanatçısı Sedat Uçan, seslendirdiği birbirinden güzel ilahileri ile Siirt halkına muhteşem bir gece yaşattı.

Sedat Uçan, İnşallah Geleceğim, Annem, Adına Kurbanım, Neredesin Ya Nebi, Medine’ye Varamadım ve Gül Efendim gibi ilahileri seslendirdi. Zaman zaman halkın arasına giren Sedat Uçan, vatandaşlar ile birlikte ilahilerini seslendirdi. Vatandaşlar cep telefonlarının ışıklarını açarak ilahilere eşlik ettiler.

En büyük teşekkürü Siirtli vatandaşların hak ettiğini ifade eden Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın sözlerine şöyle devam etti. “Ramazan ayı boyunca bizleri yalnız bırakmadınız. Demokrasi meydanında her geceyi huzurla, coşkuyla yaşadık. Allah huzurumuzu, kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi artırsın. Biz et ve tırnak gibiyiz, o kardeşlik birliktelik daha da artsın. Bütün Dünyaya, bu güzel ilimizden huzurun, insanlığın, kardeşliğin ne olduğunu ilan ediyorsunuz. Bir Selanik’le Siirtliyi, Erzurumluyla Elazığlıyı, Trabzonluyla Adanalıyı kardeş eden bu bereketli toprakların ve bu topraklar altında binlerce kefensiz yatanların hatırına bin geceden hayırlı mübarek gecenin rahmetin sağanak sağanak yağdığı anların rabbimizin hatırına, bu mübarek beldede ki ilim irfan sahiplerinin evliyaların hatırına, rabbim tarih boyunca huzur kaçıran zalimlik yapanlara karşı, mazlumların yanında dikilen o mazlumun ahını dindirmeye çalışan bu büyük milletimizin gücünü, birliğini artırsın.

Sizlerin bu coşkusu olduğu sürece biz sizin hizmetinizdeyiz. Bu tür etkinlikleri devam ettireceğiz. Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyorum” dedi.

Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın program sonunda ünlü tasavvuf müziği sanatçısı Sedat Uçan’a Siirt Tiftik Battaniyesi hediye etti. İlahi konseri sonrası vatandaşların arasına giren Sedat Uçan yoğun ilgi gösteren hayranlarını kırmayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Belediyemiz tarafından program sonunda meydana gelen vatandaşlara mevlit şekeri ikramı yapıldı.