Belediyemizin Projeleri Yerinde İncelendi

3 Temmuz 2018 Salı 10:31:01

Ak Parti Milletvekili Osman Ören, Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın ve AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ilimizde faaliyet gösteren basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen heyet Belediyemizin yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgilendirdiler.

Kahvaltı sonrası basın mensupları ile birlikte Ak Parti Milletvekili Osman Ören, Belediye Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın’ın Siirt’e kazandırdığı projeleri AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ile birlikte yerinde inceledi. Belediyemizin yürüttüğü projeler olan Kızlar tepesi, Parklar, İtfaiye Binası,kavşak ve Mezbahane’de inşaat çalışmaları yerinde inceleyen heyet çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldılar.

Kızlar tepesinde İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları yürütülen 3 dönümlük göleti, 750 kişi kapasiteli anfi tiyatro restorant, kafeteryalarla macera park inşaatında incelemeler yaptı. Milletvekili Ören parkın yapımı konusunda bazı değişiklik önerilerinde bulundu.

Başkan V. Taşkın burada yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek “Siirt’e modern bir park kazandırıyoruz. Projede değişiklik yaparak yeşil alana ağırlık verdik. 35 dönüm civarında yeşil alanı olacak.80 cm derinliğindeki gölette ışıklar olacak ve su bisikletleri bulunacak. Restoran, kafeteryalar ve çok modern bir anfi tiyatroda yer alacak.Bu parkı sonbaharın ilk dönemlerinde bitirmeyi hedefliyoruz.”

Yapımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen mezbahane inşaatında incelemelerde bulunan heyet çalışmalar hakkında bilgi aldı. Mezbahane günlük 300 küçükbaş ve 100 adet büyükbaş hayvanın kesimine uygun ,kendi paket arıtma tesisi soğuk hava depoları bulunan modern bir hizmet birimi olacak.

Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen itfaiye binası inşaatında incelemelerde bulunan heyet çalışmalar hakkında bilgi aldı. Nevruz alanında incelemelerde bulunan heyet burada yapılması planlanan park alanı hakkında bilgi aldı.

Heyetin incelemeleri Algül ve Ulus Mahallerinde yaptırılmakta olan iki park alanının gezilmesi ve buradaki çalışmalar hakkında bilgi alınması ile sona erdi. Mahalledeki vatandaşlarla da görüşen Milletvekili Ören ve Başkan V. Taşkın çocuklara dondurma dağıttılar.

Milletvekili Ören, incelemelerin ardından yaptığı açıklama da belediyenin çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu belirterek Başkan V. Taşkın ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ören “Belediyemiz çok güzel çalışmalara imza atıyor. Bu çalışmalar memnuniyet vericidir. Bu çalışmalar tamamlandığında Siirt modern bir kent olacak. Emeği geçen Başkan Taşkın ve diğer personeli kutluyor ve teşekkür ediyorum. Belediyemizin çalışmalarına her türlü desteği vereceğiz” dedi.