Siirt'te Kadın Yaşam Merkezi Kuruluyor

8 Ağustos 2018 Çarşamba 15:10:15

17 dönüm arazi üzerine kurulacak, kadınların sportif ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği tesislerin yer alacağı Kadın Sosyal Yaşam ve İş Geliştirme Merkezi’nin projesi tamamlanarak yer teslimi yapıldı.

Belediye Başkanı V. Ceyhun Dilşad TAŞKIN, kadınların sosyal yaşamın en önemli unsurlarından olduğunu, kadının mutlu, huzurlu ve sağlıklı olmasının toplumunun huzurlu olması anlamına geldiğini söyledi.

Afetevler Mahallesi Kurtalan Caddesi üzerinde bulunan eski otogar arazisinde yapılacak olan Kadın Yaşam Merkezi’nde kadınların sosyo-ekonomik gelişimlerini sağlayarak, toplumsal yaşama katılımlarının arttırılması amaçlanıyor.

Kadın Yaşam Merkezi’nde düzenlenecek takı tasarım, hediyelik eşya magnet vs. eğitim kurslarıyla boş zamanlarını değerlendirip yeni hobiler edinecek kadınlar, okuma - yazma, beden dili, diksiyon, motivasyon, Kur’an-ı Kerim, aile içi iletişim gibi kurslar ve çeşitli seminerler ile kendilerini geliştirebilmeleri için yeni fırsatlara kavuşmuş olacak.

Yer teslimi yapılan ve 5 bin metrekarelik Kadın Yaşam Merkezin inşaatına başladıklarını belirten Belediye Başkanı V. Ceyhun Dilşad TAŞKIN, “Tüm Siirtlilerin spor, yaşam ve sosyal alanlarda güzel imkânlarla buluşacağı Kadın Yaşam Merkezinde ailelerimize ve çocuklarımıza eğitim ve spor anlamında destek verecek bir merkez olarak hizmet verecek."

Kapalı havuz, hamam, buhar odası, sauna, masaj odaları, sinema salonu, sergi salonu, kreş, ve spor salonları bulunacağını da bildirdi.