Hayrettin Özgen Parkında Değişim Başlıyor

9 Ağustos 2018 Perşembe 10:39:39

Belediyemiz, gerçekleştirdiği çalışmalar ile Siirt'e yeni parklar kazandırmaya devam ediyor.  Bu kapsamda Kooperatif mahallesinde yıllardır atıl durumda bulunan ve mahalle sakinleri tarafından  hizmete sunulması istenilen Hayrettin Özgen parkı, Belediyemizin çabaları sonucu yeniden şekillenecek.

Yıllardır çözüm bekleyen Hayrettin Özgen Parkını bünyesine katan Belediyemiz mahalle sakinlerinin aileleri ve çocukları ile rahat vakit geçirebilecekleri bir alana dönüştürecek. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından projeleri çizilen ve yakın zamanda ihaleye çıkacak olan Hayrettin Özgen Parkında çalışmalar kısa süre sonra başlayacak. 9000 metrekare alan üzerine kurulacak olan parka 1000 metrekare araç otoparkı da düşünüldü. Yakın zamanda çalışmalarına başlanılacak olan parkın içerisinde yeni nesil çocuk oyun gurupları, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, masal kahramanları, oturma alanları, spor sahaları, engelli oyun grupları, etkinlik ve gösteri alanları yer alacak.

Belediye Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın, Kooperatif Mahallesinde bulunan Hayrettin Özgen parkında incelemelerde bulundu. Park alanında incelemelerde bulunan Başkan V. Taşkın yapılacak olan çalışmalar hakkında ilgili birim müdürlerinden bilgiler alarak parkın yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunulacağını aktardı.

Ayrıca kent genelindeki diğer parklarda bakım onarım ve yeşillendirme çalışmaları da aralıksız bir şekilde devam ediyor.