Sol - Dikey - Banner
Sağ - Dikey - Banner

Belediyemize Borcu Olanlar Dikkat

9 Ağustos 2018 Perşembe 10:46:37

Belediyemize olan vergi borcu ile diğer borçlarını yapılandırmak isteyenler için 27 Ağustos Pazartesi son gün.

18.05.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı “Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun” gereğince; vatandaşların, 31.03.2018 tarihinden önceki dönemlere ait, başta vergi borçları ve cezaları olmak üzere çeşitli konulardaki borçlarını yapılandırılabilmek için 1 aylık süreleri kaldı.

Yetkililer, vergi borçluları ile diğer bazı konularda borçlu olan vatandaşlara, söz konusu kanunla ödeme kolaylığı getirildiğini belirterek, borçlu vatandaşların, bu kanun kapsamında kendilerine tanınan ödeme kolaylığından yararlanabilmesi için Belediye'nin Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelirler Şefliği’ne dilekçeyle başvurmaları gerektiğini belirttiler.

Geniş kapsamlı yapılandırma

Gelirler Şefliği Müdürü Mehmet Kılıçasalan, “Resmi Gazetede yürürlüğe giren 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun ile vatandaşlarımızın Siirt Belediyesine olan borç ödemelerine taksitlendirme imkanı sunulmuştur.

Taksitlendirme kapsamına giren borçlar

Kılıçaslan, “Kanun, Belediyemizce olan idari para cezalarının haricindeki tüm borçları kapsıyor. Bu kapsamda taksitlendirmeye giren borçlar; vadesi 31/03/2018 tarihinden (bu tarih dahil) önce olan Emlak Vergisi, Su borcu, İlan-Reklam Vergisi, Harçlar, Gelir tarifesindeki tüm ücretler, katı atık ücretleri Siirt Belediyesi’ne olan borçlarını sorgulamak isteyen vatandaşlarımız www.siirt.bel.tr adresinden geçmiş borç bilgilerine ulaşabilecek” diye belirtti.