3 BİN 815 VATANDAŞ, VERGİ BORCU AFFINDAN FAYDALANDI

1 Eylül 2018 Cumartesi 13:37:48

Belediyemiz tarafından “Vergi Borçlarına Yapılandırma” yasası kapsamında emlak, arsa ve çevre temizlik olmak üzere diğer bazı vergi borçlarının yapılandırma başvuru süreci 27 Ağustos 2018 tarihinde sona erdi. Belediyemizde borcu olup taksitlendirmeden faydalanabilen 4 bin 399 vatandaştan 3 bin 815 kişi yapılandırmadan faydalandı.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 Sayılı Kanun kapsamında Belediyemizde yapılandırma başvuruları 27 Ağustos Pazartesi günü son buldu.

Yasa ile Belediyemize emlak, çevre temizlik, ilan vergisi, su, atık su parası, yol su kanalizasyon katılım payı, kira alacakları, evsel katı atık bedeli ve belediyenin ücret alacakları ile birlikte 2017 yılı ve önceki dönemlere ait borçları bulunan 3 bin 815 vatandaş çıkarılan yasadan faydalandı.

Belediyemiz tarafından yapılan açıklamada, “Belediyemize emlak, çevre temizlik, ilan, reklam vergileri, su borcu, yol su kanalizasyon katılım payı, kira alacakları, evsel katı atık borcu bulunan vatandaşlarımızın açıklanan tarihten bugüne kadar toplam 3 bin 815 vatandaşımız yararlanmıştır. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırma başvuruları 27 Ağustos Pazartesi günü sona erdi. Belediyemize başvuru yaparak çıkarılan yasadan faydalanan vatandaşlar yeniden yapılandırma kapsamında borçlarını peşin ya da 6, 9, 12, 18 taksit halinde ödeyebilecekler.” denildi.