HIZ KESİCİ YOL KASİS ÇALIŞMALARI

12 Eylül 2018 Çarşamba 09:32:57

Belediyemiz Ulaştırma Hizmeti Müdürlüğü ekipleri tarafından okulların da açılmasıyla birlikte öğrencilerin güvenliği açısından okul önü ve çevresindeki yollara hız kesici engeller yerleştiriliyor.

Belediye Başkanlığımız, araçların hızlı bir şekilde geçmesini engellemek, yayaların ve öğrencilerin yol ve kaldırımlarda daha güvenli bir şekilde yürümelerini sağlamak amacıyla belirlenen program dahilinde başlatılan çalışmalarını sürdürüyor.Trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde yer alan, okul önlerine konulacak hız kesicilerle öğrencilerin okul giriş ve çıkışlarında güvenliğinin sağlanması hedefleniyor. Siirt Belediyesi Ulaştırma Hizmeti Müdürlüğü ekipleri tarafından okul önlerine araçlara zarar vermeyen kauçuk malzemeden yapıldığı belirtildi.

Öğrencilerin okul önlerinde trafik sorunu yaşamamaları için bu çalışmaların yapıldığını belirten Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğümüz; “Trafik yetkilileri ile koordinasyon içerisinde hız kesici engel bulunmayan yaya ve okul geçitlerine hız kesici kasis dediğimiz engeller yapılmaya başlanmıştır. Trafik akışını rahatlatmak ve öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde giriş çıkışlarını sağlamak, bununla birlikte olabilecek trafik kazalarının da önüne geçmek amacıyla gerekli çalışmalar devam ediyoruz” ifadelerinde bulunuldu.