Pazarcı Esnafı İle Bir Araya Geldik

21 Eylül 2018 Cuma 14:46:46

Belediye Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın, Pazarcı esnaflarının sorunlarını dinlemek ve pazarda yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Sabit Semt Pazarındaki pazarcı esnafları ile düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Pazarcı esnaflarının daveti üzerine sabit semt pazarına giden Başkan V. Taşkın burada esnaf ile birlikte kahvaltı yaptı, sorunlarını dinledi.

Pazarcı esnafı ile beraber kahvaltı yapan Başkan V. Taşkın daha sonra Sabit semt pazarında ki esnafı tek tek dolaşarak bol kazanç dileklerinde bulundu. Alışverişe gelen vatandaşlar ile de sohbet eden Başkan V. Taşkın kendi elleriyle vatandaşa meyve ve sebze de sattı.

Siirt’te daha önce şehrin çeşitli yerlerinde pazarlar kurulduğunu belirten Başkan Taşkın, “Siirt Belediyesine geldiğimiz süre içerisinde birçok çalışmalara imza attık, bunların başında sabit semt pazarları geliyor. Daha önce kent merkezinde çeşitli yerlerde seyyar sebze meyveler satılıyor ve bu da gerek trafiği ve gerekse çevreyi ciddi rahatsız ediyordu. Bizler bunun önüne geçebilmek için üç dönüm üzerinde Pazar kurduk. Uzay çatı sistemi kurularak pazarcılarımız güneş altından kurtarıldı ve modern bir semt pazarını haline dönüştürüldü. Bugünde buraya gelmemizin sebebi pazarcı kardeşlerimizi sorunlarını dinlemek ve isteklerini yerine getirmektir. Kendileri ile sohbet ederek sabah kahvaltısı yaptık” dedi.

Siirt’in Vakıflar arazisi üzerine kurulan sabit semt pazarıyla Siirtlileri bir hayli rahatlattığını belirten Taşkın, “Bu anlamda kurduğumuz semt pazarı vatandaşımızın bir hayli rahatlattı ve vatandaşımız buraya araçları ile gelerek rahat bir ortamda pazar alış-verişini yapıyorlar ve belirli bir süreye kadar ücretsiz araçlarını park ediyorlar. Hedefimiz şehrin çeşitli yerlerine yeni semt pazarları kurmaktır” dedi.