132 Metruk Binanın Yıkımı Gerçekleştirildi

26 Eylül 2018 Çarşamba 16:24:58

Belediyemiz tarafından Metruk halde bulunan ve Siirt halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, gelen talepler doğrultusunda tek tek tespit ediliyor ve yıkımı gerçekleştiriliyor. Metruk bina diye tabir edilen ve madde bağımlıların mesken tuttuğu 148 evden 132'sinin yıkımını gerçekleştirdi.

Belediye Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın’ın talimatlarıyla vatandaşların huzurunu ön planda tutan Siirt Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri kaderine terk edilmiş metruk yapıları tespit ederek bina sahipleri ile iletişime geçiyor. Halkın huzur ve güvenliği yanında ilin değişim ve gelişimi için çevrelerindeki bu tür binaları bildirmelerini isteyen yetkililer, metruk binaların tespit edilmesi ardından gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte zaman kaybetmeden yıkım işlemini gerekli güvenlik önlemlerini alarak gerçekleştiriyor.

Binalardan çıkan moloz, yine belediye ekipleri tarafından alandan tahliye ediliyor. Yıkımların ardından sokak sakinleri belediye ekiplerine teşekkür ettiler.