TRAFOLAR BOYANIYOR

28 Eylül 2018 Cuma 09:42:47

Belediyemiz, ilde bulunan elektrik kabinlerinin üzerine çizdiği resimlerle şehre renk kattı.Her trafo için belirlenen temayı çizen Belediyemiz ressamları titizlikle çalışıyor.

Siirt’te trafolar renklenip, güzelleşiyor. Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü, il genelindeki trafoları boyama çalışmaları devam ediyor. Hızla yol alan ressam ekibinin yürüttüğü çalışmalar görülmeye değer. Ana arter ve meydanlar üzerinde bulunan elektrik trafo binalarını ve açık alan duvarlarını boyayarak modern bir görüntü oluşturmaya devam eden ressamlar Siirt'in sanat dokusuna da katkı sunuyor. Trafo boyamaların da farklı temalar uygulamaya çalışarak alışılmışın dışında sanatsal faaliyetler yapan ekip, modern Siirt’in kent yapısına uygun motifleri ustalıkla işliyor.İl genelindeki tüm trafolarda bu çalışmanın yapılacağı öğrenilirken yapılan bu görsel çalışma vatandaşların takdirini topladı.

Belediye Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın, İl genelinde bulunan trafolarda bu görsel çalışmanın süreceğini ve görüntü kirliliğinin de bu şekilde önüne geçmek istediklerini belirterek “Kent estetiği için bu çalışmalar yapılıyor. Kente dokunan hizmetler bunlar; tüm trafolar bu şekilde renklendirilecek.” dedi.