Sol - Dikey - Banner
Sağ - Dikey - Banner

Belediyemizden Kadınlar Günü Etkinliği

Belediyemiz tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel düzenlenen kahvaltı programında Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın, bayanlarla bir araya gelerek günlerini kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar günü programına Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın, Vali Tutulmaz’ın Eşi Fatma Tutulmaz, Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Bayan kurum müdürleri ve kadın sivil toplum kuruluşları katıldı.

Bütün kadınların bu anlamlı gününü kutladığını dile getiren Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın, kadının değerlerine önem veren bir belediyecilik anlayışı yürüttüklerini söyledi. Kadınların etkili olduğu toplumların gelişmesinin muhakkak olduğuna işaret eden Taşkın, "Aksini düşündüğünüz takdirde de mutlaka bir takım sorunlar her yerde olduğu gibi bizim de karşımıza çıkıyor. Kadınlarımızın toplumumuzda çok ciddi sorunları var. Hükümetimiz yıllardır bu konuda çok ciddi adımlar attı ve atmaya devam ediyor. Yapılan hizmetler kadınlarımızın ihtiyaçlarını giderme noktasında yürütülmeye çalışılıyor." dedi.

Taşkın, belediye olarak kadınların sorunlarını gerçek manada birebir kendilerinden öğrenmeye çalıştıklarına dikkati çekerek, ideolojik yaklaşımlardan uzak gerçek ihtiyaçlarına, sıkıntılarına inmeye çalıştıklarını, kadınlardan da bu konuda yardım beklediklerini aktardı.

Belediye bünyesinde Kadın Merkezi kurulacağını dile getiren Taşkın, merkezin çok kısa sürede aktif olacak şekilde çalışmaya başlayacağını kaydetti.

Taşkın, bu hafta sokaklarda, caddelerde, iş yerlerinde kadınlara mikrofon uzattıklarını anlatarak, kadınların üç dilde sorunlarını anlatmaya çalıştığını belirtti. Bundan sonra da birebir kadınları dinleyerek, sorun ve ihtiyaçları belirlemeye çalışacaklarını bildiren Taşkın, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Etkinliğe katılan Siirt Valisi Mutafa Tutulmaz'ın eşi Fatma Tutulmaz da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadınların bir araya gelmesi ve onların az da olsa sorunlarının dile getirilmesine vesile olduğunu belirterek, dileğinin tüm dünyada kadınların sorunlarının çözülmesi olduğunu kaydetti. Kadının toplumun temel taşı olduğunu vurgulayan Tutulmaz, "Bugün de bu dostluğu, kardeşliği sağlayan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Vekilimiz Taşkın programa katılan bayanların günlerini kutlayarak karanfil hediye etti.

Daha sonra Başkan Vekilimiz Taşkın, Bayan Fatma Tutulmaz ve beraberindeki heyet güres caddesinde esnaf bayanların ve vatandaşların 8 Mart Kadınlar Günlerini kutlayarak karanfil dağıttılar.

Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın belediyemizde çalışan bayan personelleri ziyaret ederek günlerini kutladı ve karanfil hediye etti.