Sol - Dikey - Banner
Sağ - Dikey - Banner

Belediyemizden Ailelere Destek

Belediyemiz Kültür ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü maddi durumu iyi olmayan ailelere el uzatmaya devam ediyor. Yardım faaliyetlerine eşlik eden Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın, ailelerle yakından ilgilendi sorunlarını dinledi.

Müdürlüğün faaliyetlerine sık sık eşlik eden ve ailelerle bir araya gelip sıkıntı ve sorunlarını birinci ağızdan dinleyen Belediye Başkan Vekilimiz Taşkın ailelerle yakından ilgileniyor. Gün içinde 2 aileye ziyaret gerçekleştiren ve onların dertlerine bir nebze de olsa çözüm bulmaya çalışan Taşkın’ın özellikle çocuklarla yakından ilgilenmesi gözlerden kaçmadı.

Doğan Mahallesi'ne ikamet eden, 3 çocuğu engelli 5 çocuk annesi Taybet Bal'ı ziyaret eden Başkan Vekilimiz Taşkın aileyle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Başkan Vekilimiz Taşkın aileyle görüşerek çocukların sağlık durumları ile ilgili bilgiler aldı. Taşkın, ailelerin sıkıntılarını dinlediklerini ve ailelerin bazı talepleri olduğunu onların bir an önce giderilmesi için ilgili kumlara talimat verdiğini kaydetti. Çocuklarla da yakından ilgilenen ve oyuncak hediye eden Başkan Taşkın; ailelerimizi ziyaret edip onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Durumu iyi olmayan ailelerimize bir nebze de olsa yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. İlimizde durumu iyi olmayan birçok vatandaşımızın olduğunun bilincindeyiz. Belirlenen program dâhilinde herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Bu ziyaretlerimizi sık sık gerçekleştireceğiz.” Dedi.

Taşkın, ardından Tınaztepe Mahallesi Tillo caddesinde Şırnak'taki terör olaylarından dolayı evini terk etmek zorunda kalan ve Siirt'te yerleşen Hamail Üce'yi evinde ziyaret etti.

Devletin tüm imkânlarıyla terör mağdurların yanında olduğunu ifade eden Taşkın, belediye olarak terör mağdurlarına düzenli yardımda bulunduklarını belirterek "Şırnak'tan terör yüzünden evlerini terk edip kentimize gelen ailelere belediye olarak gıda, yakacak ve giyim yardımında bulunuyoruz. Ayrıca ihtiyacı olan ailelerimize yardımcı oluyoruz. Eşi daha önce geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Hamail Üce 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. Bizde belediye olarak yalnız olmadıklarını göstermek için kendilerini evlerinde ziyaret ettik." dedi.

15 Temmuz gecesi Siirt Valiliği önüne gelen biri özürlü 7 çocuk annesi Hatice Pelen'i Bahçelievler Mahallesindeki evinde ziyaret etti. Eşi geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Hatice Pelen 15 Temmuz günü darbecilere karşı durmak için çocuklarıyla birlikte meydan geldiğini ifade eden Taşkın, Hatice Teyzenin Siirt için artık kadın mücadelesindeki sembol olduğunu söyledi.

Taşkın, Hatice'nin 15 Temmuz günü ve Demokrasi Nöbetleri'nden çekilmiş fotoğrafların yer aldığı albümü inceledi.

Belediyemiz tarafından ailenin engelli çocuğu olan Şaban Pelen’e akülü araç verilmişti. Başkan Vekilimiz Taşkın Şaban Pelen’le yakından ilgilenerek sohbet etti. Şaban Pelen Başkan Vekilimiz Taşkın’a yardımlarından dolayı teşekkür etti.