Belediyemizin Hizmetleri Devam Ediyor

10 Mart 2017 Cuma 14:59:35

Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Orhan Doğan Parkındaki Anaokulu, faaliyete geçerek öğrencilerine kapılarını açtı.

Barış mahallesi Orhan Doğan Parkında bulunan anaokulunu ziyaret eden Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti. Çocuklara boyama kitabı dağıtan Taşkın, öğretmenlerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Başkan Vekilimiz Taşkın burada yaptığı açıklamada; Sosyal Belediyecilik anlamında bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi.

Parkın içerisinde gençlik merkezi, kültür merkezlerinin, kadın merkezlerinin ve kreşlerin yer aldığı büyük bir tesis olduğunu kaydeden Taşkın, şöyle konuştu:

“Bir süredir merkezin fiziki yenilenmesi ve personel düzenlemesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bugün sizlerle birlikte kreşimizi ziyaret ettik. Kreşimiz geçtiğimiz hafta tekrar hizmete girdi. Bu önemli bir hizmet, özellikle dezavantajlı ailelerimizin olduğu, belki şehrin merkezine biraz daha uzak noktalarda yaşayan vatandaşlarımıza hizmet verecek bir tesis. Görevi devraldığımızda bu merkezlerin hepsinin ciddi anlamda tadilat ve ihtiyaçlarının olduğunu fark ettik. Kreşimizde ana sınıf öğretmenlerimiz yoktu. Branş öğretmenleri gibi arkadaşlarımız görevlendirilmişti. Halk Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolle 2 tane ana sınıf öğretmenimiz görevlerine başladılar. Toplam 28 tane öğrencimiz var. Bu tür hizmetlerin duyulmasını, görülmesini istiyoruz ki talep artsın. Talepler arttıkça bu tür hizmetlerin devamı mutlaka gelecektir. Vatandaşlarımız buradan ücretsiz faydalanabilirler.”

Belediye olarak her hangi bir ideolojik kaygılarının olmadığını ifade eden Taşkın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaşa hizmetin çok kutsal bir görev olduğunun farkındayız. Vatandaşlarımız tesislerimize gönül rahatlığıyla gelebilirler. Özellikle çocuklarımız bizim için çok kıymetli, hepimizin bildiği gibi geleceğimiz burada. Kadın ve diğer kültür merkezlerimizin bir takım tadilat ve yenileme çalışmasının yanında doğalgaz çalışması da bitme aşamasına geldi. Kadın merkezlerimizde kuran kursları, dikiş nakış kursu gibi değişik faaliyetlerde kurslarımız olacak. Önceliğimiz bayanlarımızın el kabiliyetlerini geliştirebilecekleri, kendilerine meslek edinebilecekleri bir takım becerileri kazandırabilmek. Kurslarımızda bayanlarımızdan gelecek talepleri de değerlendireceğiz. Önümüzde ki hafta içerisinde Kosgep’le yapılacak bir anlaşma neticesinde iş kazandırma ile ilgili kurslarımız olacak. İnşallah yakın bir zamanda tüm faaliyetlerin hızlandığını göreceksiniz.”

Başkan Vekilimiz Taşkın Anaokulunu gezdikten sonra kadın merkezini ziyaret ederek dikim kursunda olan bayanlarla sohbet etti. Orhan Doğan parkını gezen başkan Taşkın, vatandaşlar ve çocuklar ile sohbet ederek çeşitli oyuncaklar hediye etti.