Sol - Dikey - Banner
Sağ - Dikey - Banner

Girişimci Engel Tanımaz

Belediyemiz tarafından organize edilen “Engelli Olmak, Girişimci Olmaya Engel Değildir” sloganıyla, işitme engellilere yönelik Bölgede ilk defa girişimcilik eğitimleri veriliyor.

KOSGEB, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Belediyemiz arasında imzalanan protokol ile 25 İşitme Engelliye girişimcilik eğitimi verilmeye başlandı.

Bölgede ilk defa Siirt’te uygulanmaya başlanan, İşitme Engellilere yönelik açılan kursları ziyaret eden Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın eğitimci Erol Avcı’dan bilgi aldı.

Belediye Başkan Vekilimiz Taşkın yaptığı açıklamada; “İşitme Engelli kardeşlerimizle birlikte girişimcilik kursunu Belediyemize ait Kültür merkezimizde vatandaşlarımıza sunuyoruz. Üç gün sürecek girişimcilik kursumuz Kosgeb, İş-Kur ve Belediyemizin ortaklaşa düzenlediği bir faaliyet gerçekleştiriyor. Girişimcilik kursu neticesinde programa katılan 25 tane İşitme Engelli kardeşlerimize sertifika almış olacaklar. Bu sertifikayla Kosgeb İl Müdürlüğüne başvurabilecekler, proje geliştirebilecek bir yetiye sahip olmuş olacaklar. İlerleyen zamanlarda başvurdukları projelerin neticelenmesi sonucu kardeşlerimizden önemli bir kısmının iş sahibi olacağını, kendiişlerini kuracağını ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Taşkın; Belediyemiz olarak KOSGEB İl Müdürlüğüne, İş-Kur Müdürlüğüne ve programa katılan İşitme Engelli kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Siirt’te ilk defa yapılan bir program, dezavantajlı gruplar bizim için çok önemli, işitme engelli kardeşlerimiz burada özgüvenleriyle bu kursa katılmaları bizleri çok mutlu ettiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum dedi.

Taşkın; Mart ayı içerisinde 100 engelli vatandaşımıza girişimcilik kursunun devam edeceğini sözlerine ekledi.

İşitme Engelli kursiyerleri işaret diliyle Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın’a teşekkür ettiler.