Engelli Araçları İçin Şarj İstasyonu kuruldu

20 Mart 2017 Pazartesi 08:25:56

Siirt Belediyesi'nin hayata geçirdiği proje ile engelliler, artık şehrin farklı noktalarına konulan "Engelli Araç Şarj İstasyonu " sayesinde akülü araçlarını şarj ederek yollarına devam edebilecek. Şarj istasyonunda en az üç adet akülü sandalyeyi şarj edebilecek şarj ünitesi mevcut.

Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla, engellilerin akülü araçlarını şarj edebilmesi için Engelli Araç Şarj İstasyonu projesini hayata geçirdi. İl merkezinde 4 ayrı noktaya konulan Engelli Araç Şarj İstasyonları engelli vatandaşların araçlarının şarj sorununu ortadan kaldıracak. Engelli Araç Şarj İstasyonu Devlet hastanesi, Sancaklar Diyaliz merkezi önü, Sancaklar okulu önü ve Demokrasi meydanında kuruldu.

Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın, yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşın ayağına hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi.

Yolda giderken araçlarının şarjının bitmesi nedeniyle mağdur oldukları yönünde şikâyette bulunan engellilerle görüştüklerini belirten Taşkın, bunun sonucunda, engellilerin yoğun kullandığı güzergâhlarda şarj istasyonları kurduklarını kaydetti.

Taşkın, 'İstasyonlarımızdan engelli vatandaşlarımız ücretsiz faydalanacak. Araçların şarjları dolana kadar istasyondaki televizyon ekranlarından 15 Temmuz belgeselini, belediyemizin tanıtım videosunu ve kentimizle ilgili belgeselleri izleyebilirler.' ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara yönelik yenilikçi hizmetler sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Taşkın, Siirt'in yıllarca mahrum kaldığı hizmetlerle buluşmaya devam edeceğini belirtti.