Sol - Dikey - Banner
Sağ - Dikey - Banner

“Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına”

8 Nisan 2017 Cumartesi 12:26:22

Siirt Belediyesi ve Gaziantep Şahinbey Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “ Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına “ projesi kapsamında, Gaziantep ve Çanakkale illerini gezecek 50 kişilik ilk grup yola çıktı.

Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tahsis edilen otobüs ile ilk öğrenci kafilesi, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad, Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Belediye Başkan Yardımcısı Gülal Aygün ve ailelerinin katılımıyla belediye hizmet binasının önünden uğurlandı.

İlk olarak Gaziantep ilini gezecek olan öğrenciler, ardından Şahinbey belediyesinin tahsis ettiği uçakla Çanakkale’ye gidecek. 3 gün sürecek olan gezi pazartesi günü sona erecek.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın yaptığı açıklamada; Önce Gaziantep sonrada Çanakkale’yi gezmek görmek orada vatan uğruna verdiğimiz şehitlerimizi hissetmek üzere bu akşam 50 kişilik öğrenci grubumuzu yola çıkardık. Allah yollarını açık etsin, inşallah oradan çok güzel duygularla, çok keyifli anılarla döneceklerini ve hayatlarında o toprakları görmenin bir dönüm noktası oluşturacağını düşünüyorum. Çünkü bende öyle oldu şahsen bunu ilk defa Çanakkale’yi gördüğümde hissetmiştim. Zannediyorum çocuklarımızda iliklerine kadar hissedecekler. Ailelerine teşekkür ediyorum. Onlara sağlıkla mutlulukla çocuklarına kavuşmalarını hatıralarını dinlemelerini diliyorum.

Taşkın “ Bu organizasyonda bize destek olan Gaziantep’te çocuklarımız gezdirecek ve Siirtli çocuklarımızla Antepli çocuklarımızı kaynaştırarak Çanakkale’ye götürüp getirecek olan Şahinbey Belediyesine teşekkür ediyorum. Bunlar devam edecek. Her hafta bir gurubumuzu aynı şekilde göndereceğiz. Teşekkür ediyorum gençlerimize sağlıkla mutlulukla kavuşmayı diliyorum.

Gaziantep, Şanlıurfa ve Çanakkale’ye düzenlenen geziye katılan Siirtli 50 öğrenci, gittikleri illerin tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini yakından görme ve tanıma fırsatı bulacak.