İlimizde Yapılan ve Yapılacak Olan Hizmetler Muhtarlar Toplantısında Masaya Yatırıldı

13 Nisan 2017 Perşembe 08:27:35

Belediye Başkan vekilimiz Ceyhun Dilşad TAŞKIN ilimizdeki mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunların çözümüne yönelik toplantı düzenledi.

Polis Evinde düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad TAŞKIN, Başkan Yardımcılarımız Yener Tanık, Zekeriya Butur, Gülal Aygün, birim amirleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Mahalle muhtarlarının sorunlarının ele alındığı toplantıda, Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad TAŞKIN, mahallelerimizdeki sorun ve taleplerini dile getiren muhtarlarımız, sorunların çözümüne yönelik, acil, orta ve uzun vadede yapılacak çalışma ve hizmetlerin belirlenmesi konusunda görüşlerini dile getirdi.

Belediyemizin son beş ayda Siirt’in mahallelerinde gerçekleştirdiği çalışmaları muhtarlarla ayrıntılı olarak değerlendirmeye tabi tutan Başkan TAŞKIN, Siirt’te altyapıdan üst yapıya her alanda oldukça önemli çalışmalara imza atacaklarını ve 2017 yılında da hizmet çalışmalarını ivedilikle sürdüreceklerini söyledi. Başkan TAŞKIN ayrıca tüm mahalle yolları ve ana caddelerde asfaltlama, parke taşı döşeme ve gerekli görülen diğer çalışmaları da ivedilikle sürdüreceklerini sözlerine ekledi. Ayrıca eski sebze hali yerinin sabit semt pazarı ve 100 araçlık otopark olarak düşündüklerini ve çalışmaların sona gelindiğini, “Toki’ye ait Belediyemizin tahsis ettiği eski devlet hastanesinin yerini de tamamen otopark olacak şekilde gerekli zemin düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Taki, toki orayı satana kadar veya ihale edene kadar. Kentsel dönüşümle ile ilgili Bakan ve yetkililerle gerekli görüşmelerimiz devam ediyor. Öte yandan kızlar tepesi parkıyla ilgili de gerekli projeler yapılarak çalışmalara kısa sürede başlanacak olup kızlar tepesinin hemen altındaki yer ile ilgili Şahinbey Belediyesi ile beraber yürüttüğümüz ve bölgenin en büyük çocuk oyun parkını yapacağız. Bu parkta engelli çocuklarımızı da unutmadık. İtfaiye merkezini eski kadın doğum hastanesinin oraya taşıdıktan sonra 2 istasyon kurmayı düşünüyoruz. Morglu cenaze aracımız var artık ve yakın bir zamanda belediyemiz araç filosuna tam donanımlı ambulans aracı kazandıracağız.” dedi.

Mahalle Muhtarları Belediyemizin hizmet çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve birçok mahalle de bulunan metruk evlerinin yıkılması, Sakarya, Barış ve Ulus Mahallesinde yapılan genel temizlik çalışmaları, Sakarya, Dumlupınar ve Ülkü Mahallesinde yürütülen hizmet çalışmalarından ötürü Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad TAŞKIN’a teşekkür ettiler.

Halka hizmet için görev yaptıklarını belirten Başkan Vekilimiz TAŞKIN, çocuklarımıza, milletimize devletimize, kısacası birbirimize sahip çıkalım dedi. TAŞKIN’ın konuşmasının ardından muhtarlarla soru-talep/cevap şeklinde programa devam edildi.