Sol - Dikey - Banner
Sağ - Dikey - Banner

Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına

13 Nisan 2017 Perşembe 08:35:08

Belediyemiz ve Gaziantep Şahinbey Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına” projesi kapsamında, Gaziantep ve Çanakkale illerini gezen ilk grup şehre döndü.

Belediyemiz tarafından tahsis edilen otobüs ile ilk olarak Gaziantep iline giden öğrenciler, Gaziantepli arkadaşlarıyla bir araya geldiler. Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Osman Durna Başkanlığında öğrenciler ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Burada Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu da ziyaret eden öğrenci kafilesi, Şahinbey belediyesinin tahsis ettiği uçakla Çanakkale’ye geçti. Gezilen illerin her birinde ayrı kültür ayrı tarihi mekânlar olmasına rağmen özellikle öğrencileri en çok etkileyen yer Çanakkale oldu.

Siirtli öğrenciler, Milletimizin tekrar dirildiği, vatanı ve namusu için her şeyini feda ettiği, gerektiğinde canını bile seve seve verebileceğini gösterdiği, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle kardeşçe vatan savunmasına gidildiğinin göstergesi, Atatürk’ün “Size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” dediği, anaların çocuklarını kınalayıp vatana kurban olarak gönderdiği, metrekareye 6 bin merminin düştüğü ve 253 bin askerimizin şehit olduğu Çanakkale’yi gezmenin gururunu yaşadılar.

Rehberler eşliğinde destanların yazıldığı Çanakkale’yi gezen öğrenciler vatan sevgisini, birlik ve beraberlik duygularını burada en yoğun bir şekilde yaşayıp hissettiler.

Çanakkale Şehitler Anıtı’nı ziyaret eden geçler, milletimizin manevi inanç içerisinde ve inanmışlığın verdiği güçle düşmana karşı verilen destansı mücadelenin ruhunu ve heyecanını hissettiler. Geziden oldukça memnun kalan ve gezdikleri her noktada duygulu anlar yaşayan öğrenciler, Çanakkale’yi herkesin görmesi gerektiğini ifade ettiler. Öğrenciler ayrıca Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın’a böyle bir gezi düzenledikleri için teşekkür ettiler.

Gaziantep ve Çanakkale'yi gezen öğrencilerimiz, gezinin son durağı olan Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da, Balıklı Göl'ü ziyaret ettiler.