İL KOORDİNASYON KURULU 2. DÖNEM TOPLANTISI YAPILDI

19 Nisan 2017 Çarşamba 16:49:57

Siirt İl Koordinasyon Kurulu’nun 2017 yılının ikinci toplantısı, Valimiz Sayın Mustafa TUTULMAZ Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Yatırımcı Kurum ve Kuruluşların Bölge Müdürleri ile İl Müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında Siirt ili genelindeki yatırımların son durumları hakkında bilgiler veren Vali Mustafa Tutulmaz, il genelinde takibi yapılan projelerden 16’sının tamamlandığını, 87 projenin devam ettiğini, 30 Projenin ihale aşamasında bulunduğunu, 70 projeye de çeşitli nedenlerle başlanamadığını söyledi. 2017 yılında yatırımlara ayrılan ödenek miktarının 302 Milyon 708 bin TL olduğunu kaydeden Vali Tutulmaz, ilk dört aylık dilimde 31 Milyon 684 bin TL harcama yapıldığını, projelerin nakdi gerçekleşmeleri %10, fiziki gerçekleşmeleri ise % 26 olduğunu kaydetti.

Kurumlar arası iletişim ve koordinasyonun sağlanmasının önemine vurgu yapan Vali Tutulmaz, ilimizde önemli yatırımları bulunan başta Karayolları Bölge Müdürlüğü olmak üzere diğer tüm yatırımcı kurumlar tarafından yürütülen projelerde yaşanan aksaklıklara değinerek, sorunların hızlı ve etkin bir şekilde giderilmesini istedi.

Daha sonra yatırımcı kuruluş müdürlerine tek tek söz veren Vali Mustafa Tutulmaz, koordinasyonu gerektiren hususların not alınmasını istedi

Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın’da belediye olarak daha iyi bir Siirt oluşturmak için büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyledi. Belediyemizin yaptığı çalışmaları sinevizyon eşliğinde anlatan Başkan Vekilimiz Taşkın yeni parkların yapımını gerçekleştireceklerini söyledi.

Kızlar tepesi Parkının projesinin hazır olduğunu ifade eden Taşkın, bu parkın yanında bölgemizde eşi ve benzeri olmayan bir çocuk oyun parkı ve spor alanları oluşturacaklarını ifade etti. Eski Devlet hastanesi arazisini üzerinde düzenleme çalışmalarına başladıklarını belirten Taşkın, bu alanda 500 araçlık bir otopark ve bir çocuk parkı oluşturacaklarını söyledi.

Taşkın; bunun yanı sıra Şehit gazi ve asker ailelerine maaş bağlama işlemine tekrar başlandığını, bebekler ve askere gidenler içinde birer paket hazırlamaya başladıklarını ifade etti. Hayvan pazarının önümüzdeki hafta hizmete gireceğini belirten Taşkın eski hal binasının seyyar satıcılar için düzenleme çalışmalarının tamamlandığını bu yerinde en kısa zamanda hizmete gireceğini belirtti.

Taşkın; Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından daha önceden hizmet götürülemeyen yerlere belediye devraldıktan itibaren hızlı bir şekilde hizmet götürülmeye başlandı. Afet Evleri, 99 Evler, eski otogar arkası, Keşkol, Yeni TOKİ konutları, Halenze'de ve benzeri yerlerde sağlıklı temizlik işleri yürütülmüyordu. Apartman boşluklarında, şehrin birçok noktalarında çok ciddi artık ve hafriyatlar bulunmaktaydı. Toplamda 650 kamyon ile 5 ayda şehir içinden temizlendi. 250 adet çöp konteyneri yenilendi.