Dilencilere Yönelik Denetimler Sıklaştırıldı

17 Mayıs 2017 Çarşamba 14:23:34

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü, Siirt İl Emniyet Asayiş Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerince ilimizde bulunan cami, hastane, okul,  trafik ışıkları ve caddelerde çoğunluğu kadınlardan oluşan,  küçük yaştaki çocukları ve bebekleri kullanarak ve gün geçtikçe sayıları artan dilencilere yönelik denetimler sıklaştırıldı.

Zabıta Müdürlüğü denetim ekipleri, Güres Caddesi ve Aydınlar Caddesinde vatandaşların manevi duygularını istismar ettiği ileri sürülen dilencileri, dilendikleri yerlerden toplayarak, Zabıta Müdürlüğümüze getirildi. Gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda dilenci çocuklarıyla birlikte yakalandı.

Haklarında yasalar gereğince “Kabahatler Kanunu” çerçevesinde yasal işlem ve üst araması yapıldıktan sonra bir daha dilencilik yapmamaları konusunda uyarılıp serbest bırakıldılar. Belediyemiz Zabıta Müdürlüğünce dilencilere yönelik denetimlerinin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.