Belediyemizden Öğrenci Velilerine Aile içi Eğitim Semineri Verildi

17 Mayıs 2017 Çarşamba 15:14:58

Belediyemize bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri tarafından öğrenci velilerine yönelik “Aile İçi İletişimin Temel Unsurları” semineri verildi.

Mevlana İlköğretim Okulu öğrencilerinin velilerine yönelik düzenlenen seminer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz personeli Sosyolog Merve Başyeşil tarafından verildi.

Düzenlenen seminerde, Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında Mutlu bir aile için iletişimin önemi, aile bireyleri arasında doğru iletişim kurma, iletişim, iletişimde sözler kadar iletişimsizlik, eşlerin birbirleriyle yakınlığı, can kulağıyla dinlemek, çatışmaları önleyen formül, beden dili, iletişim engelleri gibi konulara değinildi.

Öğrenci velilerinin bilgilendirilmesi kapsamında çalışma yapan Mevlana İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Kayar, Sosyolog Merve Başyeşil’den aile içinde iletişim, ebeveyn ve çocuk arasında sağlıklı iletişim yolları nasıl kurulur konu başlıklarında bilgi aldı.

Ailenin toplumun yapı taşı olduğu, toplumun oluşumunda aile bağlarının önemli olduğu ve bu bağları güçlendirmek için sağlıklı aile içi iletişime önem verilmesi gerektiğini ifade eden Sosyolog Başyeşil, “Düzenlenen bu seminerlerde, ebeveynlere çocuklarla ilgili bilgiler verilmekte ve çocuklarla iletişimde zorlandıkları durumlara ilişkin pratik çözüm önerileri aktarılmaktadır. Günümüz şartlarında teknoloji bağımlılığının aile içi iletişimi zayıflattığına dikkat çekerek, özellikle ergen çocuklarda; kız çocuklarda telefon, erkek çocuklarda bilgisayar bağımlılığı var. Ailelerin çocukları ile daha fazla zaman geçirmeleri gerektiğini önemle vurguluyoruz” dedi.

Verilen Seminer ardından velilerden gelen sorular cevaplandırıldı.