“Kadın Spor ve Kültür Merkezi” İnşaatı Hızla Yükseliyor

24 Ekim 2018 Çarşamba 11:17:20

Belediyemizin 17 dönüm arazi üzerine kurulacak, kadınların sportif ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği tesislerin yer alacağı Kadın spor ve Kültür Merkezi’nin inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor. Belediye Başkanı V. Ceyhun Dilşad Taşkın inşaatı gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Binanın en kısa zamanda tamamlanması için çaba harcadıklarını belirten Belediye Başkanı V. Ceyhun Dilşad Taşkın, bu merkezde kadınlara değişik sosyal spor ve kültürel hizmetlerin sunulacağını ifade etti. Taşkın, “Bu binayı en kısa zamanda tamamlayarak bayanların hizmetine sunmak istiyoruz. kadınlarımız hiçbir ücret ödemeden gün boyu burada değişik aktivitelere katılıp zamanlarını değerlendirebilecekler. Ayrıca burada açılacak kurslara da katılarak bilgilerini ve kültürlerini geliştirebilecekleri gibi mesleki beceri sahibi de olabilecekler.” dedi.

Eski otogar alanında yapımı devam eden merkezde bayanlara hizmet verecek 20 metre uzunluğunda bir havuz, çocuklar içinde küçük bir havuz, kreş, cep sineması, spor alanı, hamam, buhar odası, sauna, masaj odaları yer alacak. Kadın Spor ve Kültür Merkezinde düzenlenecek takı tasarım, hediyelik eşya magnet vs. eğitim kurslarıyla boş zamanlarını değerlendirip yeni hobiler edinecek kadınlar, okuma - yazma, beden dili, diksiyon, motivasyon, Kur’an-ı Kerim, aile içi iletişim gibi kurslar ve çeşitli seminerler ile kendilerini geliştirebilmeleri için yeni fırsatlara kavuşmuş olacak. Üç katlı olacak olan bina 4800 metre kare kapalı alana sahip olacak. Binanın kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanmış durumda.