Belediye Personelimize “Bireysel Emeklilik Sistemi” Anlatıldı

10 Ocak 2019 Perşembe 16:18:41

Belediyemiz personeline yönelik bireysel emeklilik semineri düzenlendi. Belediyemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aytek, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı.

Bireysel emeklilikte otomatik katılım sistemi hakkında bilgi veren Vakıfbank Bireysel Emeklilik sorumlusu Selami Selçuk Bekman, Türkiye’de bireysel emeklilikte yeni bir dönemin başladığını söyledi. 45 yaş altı ücretli çalışanların otomatik katılımla bireysel emeklilik sistemine dahil olduklarını ifade eden Bekman, “Kamu kurumlarında çalışanlar 01.01.2018 tarihi itibari ile bu sisteme dahil oldu. Sistemde 10 yıl kalan ve 56 yaş koşulunu sağlayan çalışanlar emekliliğe hak kazanacaklar. Çalışanlar dilerlerse katkı payı ödemelerine ara verebilirler. Çalışan başka bir işyerine geçerse, yeni işyeri otomatik katılım kapsamındaysa daha önceki işyerinde kazandığı birikim, emeklilik süresi gibi haklar yeni işyerindeki emeklilik planına aktarılacak” diye konuştu.

Bilgilendirme Semineri belediye personelinden gelen soruları cevaplanmasının ardından son buldu.