14 Şubat Sevgililer Günü'nde 12 Nikâh Kıyıldı

14 Şubat 2019 Perşembe 15:16:24

Sevgililer Günü'nü daha da özel bir tarih haline getirmek isteyen çiftler, aylar öncesinden randevu alarak nikah dairelerine akın etti.

Belediyemiz Evlendirme Dairesi 14 Şubat Sevgililer Gününde yoğunluk yaşadı. Bu özel günde 12 çift, nikah kıyarak hayatlarını birleştirdi.

Sevgililer Günü'nü daha özel bir tarih haline getirmek isteyen çiftler, aylar öncesinden randevu aldı. Sağlık raporu alan ve kimlikleri ile evlendirme merkezlerine gelen çiftler, nikâhlarının gerçekleştirilmesi için Belediyemiz Nikâh Dairesine geldi. Normal günlerde 4-5 nikâh kıyılırken, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde iki üç katı nikâh kıyıldığı kaydedildi. Günün ilk nikâhı 08.30’da kıyılırken, akşam mesai bitimine kadar salonda devam etti. Belediyemize 12 çift nikâh için başvuru yaptığı belirtildi.

Nikâh Memuru Bayram Acar, "14 Şubat Sevgililer Gününü anlamlı hale getirmek ve unutulmaz kılmak isteyen için çiftler Evlilik tarihlerini bugüne denk getirdi. Nikâhlarını 14 Şubat'ta kıydırmak isteyen çiftlerden bazıları başvurularını 6 ay öncesinden yaptı. Şu ana kadar aldığımız resmi nikâh başvurusu 12 oldu. Belediye olarak nikâhını kıydığımız çiftlere günün anısına içinde Kur'an-ı Kerim, aile ilmihali, Seccade ve Aile Hayatını anlatan kitap hediye ediyoruz" dedi.