Dilencilerle Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

7 Temmuz 2017 Cuma 13:30:07

Belediyemiz Zabıta ekipleri, vatandaşın duygularını istismar ederek haksız kazanç elde eden dilencilerle mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, vatandaşların duygularını sömürerek, maddi menfaat elde eden dilencilere karşı operasyon düzenledi. Kent merkezinin işlek noktalarında ve özellikle camilerde kucaklarında çocuklarıyla dilenen çok sayıda dilenci, Zabıta ekiplerimiz tarafından yakalandı.

Siirt’in işlek caddelerinde denetim yapan ekipler, dilencileri birer birer topladı. Yakalanan dilenciler yanlarındaki çocuklarla birlikte Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne götürüldü. Dilencilerle mücadele çalışmalarında küçük yaştaki çocukları kullanarak vatandaşların manevi duygularını sömüren dilencilerin Suriyeli uyruklu ve kadın olması dikkat çekti.

Vatandaşların sokakta daha rahat ve huzurlu dolaşmaları için dilencilere yönelik operasyonların devam edeceğini belirtti.