Vatandaşlara Anız Yangınlarına Karşı Duyarlılık Çağrısı

10 Haziran 2019 Pazartesi 13:26:14

Siirt’te son günlerde yaşanan anız yangınları nedeniyle Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada anız yangınlarının doğaya ve canlılara zarar verdiğini belirterek, vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulunuldu.

Siirt’tin Doğan mahallesinde bulunan Doğu Kışla ve Newala Qasaba mevkilerinde önceki gün yaşanan anız yangıları Siirt Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından kısa sürede müdahale edilerek söndürülürken, İtfaiye müdürlüğü tarafından artan anız yangınlarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

İtfaiye müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Tarlalarda ekin biçildikten sonra kalan anızları yakmaları birçok tahribata yol açmaktadır. Toprağın ve doğal yetişen bitkilerin verimliliğinde rol oynayan birçok canlı ve endemik yapı, anız yakma nedeniyle yok olmaktadır. Sadece daha kolay çift sürmek için yakılan anız nedeniyle doğa zarar görmektedir. Anız artıkları toprağı soluksuz bırakmakta ve rüzgârla dağıtılmasından dolayı kirliliğe yol açmaktadır. Anız yakma beraberinde birçok riski de içermektedir. Yangın bu risklerin başında gelmektedir. Çevresel felaketler ve yangınlar olmaması için anız yakılmalarına karşı yurttaşlarımızı duyarlı ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz” denildi.