Çölyak Hastalarına Gıda Yardımı Yapıldı

23 Temmuz 2019 Salı 13:43:22

Belediyemiz, çölyak hastalarına ihtiyaç duydukları temel besin maddelerinin teminini sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor. İçeriğinde 8 çeşit ürünün bulunduğu paketler Siirt ilinde bulunan 131 hastaya 3 ayda bir 3’er koli olarak dağıtılacak.

Belediyemiz konferans salonunda gerçekleşen dağıtım programına Belediye Eş Başkanlarımız Berivan Helen Işık, Peymandara Turhan, Meclis Üyeleri, Çölyak hastaları ve aileleri katıldı. İbni-Sina Hastanesinde çalışan Diyetisyen Doktor Merve Kumak Çölyak hastalığı ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Diyetisyen Kumak; Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bağırsaklardaki sindirimi sağlayan VİLLUS (tüysü oluşumlar) denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besini emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan ömür boyu süren bir sindirim sistemi hastalığıdır. Genellikle 1 yaşından sonra gluten içeren besinlerin tüketilmeye başlanması ile birlikte ilk belirtiler ortaya çıkar. Tedavisi, gluten içeren besinlerin diyetten çıkarılmasından ibarettir.

Belediye Eş Başkanımız Berivan Helen Işık yapmış olduğu açıklamada; “Belediye olarak ilimizde yaşayan toplumumuzun tüm fertlerinin sağlıklı ve mutlu yaşamlarını sürdürebilmeleri için belediye olarak her zaman için halkımızın hizmetindeyiz. Belediye olarak içerisinde 8 çeşit glütensiz ürünlerin olduğu gıda kolileri dağıtmaktayız. Belediyemizce bu hastalara her 3 ayda bir 3 koli olacak şekilde glutensiz gıda kolisi yardımı yapılacaktır.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Eş Başkanlarımız Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan tarafından Çölyak hastalarına gıda kolileri verildi. Program tamamı glütensiz olan yiyeceklerin ikram edilmesiyle son buldu.