EŞBAŞKAN IŞIK DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA KATILDI

25 Temmuz 2019 Perşembe 13:29:28

Belediye Eş Başkanımız Berivan Helen IŞIK Mardin’de yapılan Dicle Kalkınma Ajansı’nın yönetim kurulu toplantısına katıldı.

DİKA’nın 2019 Yılı Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısına Belediye Eş Başkanımız Berivan Helen Işık’ın yanı sıra Batman Belediye Eş Başkanı Mehmet Demir, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin TSO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir ve Şırnak İl Genel Meclis Başkanı Cevher Fındık katıldı.

Toplantının öne çıkan gündem maddeleri arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda DİKA’nın iş birliğiyle uygulanan “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı 2019 Yılı Uygulaması” konusunda Yönetim Kurulu Üyelerine bilgi verildi.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Toplantısının Mardin’de düzenlenmesi, 2019-2023 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanan DİKA’nın Kurumsal Stratejik Planı, Sivil Toplum Kuruluşlarına Yönelik Destek ve Teşvik Rehberi Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi Araştırması” gibi konularda Yönetim Kurulu bilgilendirildi.

Ajans’ın devam etmekte olan 2018 Yılı Mali Destek Programlarına ilişkin Nisan-Haziran 2019 Dönemi Program İlerleme Raporları Kurul Üyelerine sunuldu.

Ajans desteğiyle yürütülmekte olan projelerin nihai durumları, riskleri, ilerleme sorunu olanlar ve sözleşme hükümleri hakkında Kurul’a bilgi verilerek bu projelerle ilgili izlenecek süreç konusunda kararlar alındı.