Belediye Otobüsleri Dezenfekte Ediliyor

26 Temmuz 2019 Cuma 15:48:09

Belediyemiz, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir şekilde yolculuk etmelerini sağlamak amacıyla belediye otobüslerini düzenli olarak dezenfekte ediyor.

Siirt’te vatandaşların seyahat ettiği Belediye otobüslerinde, yapılan rutin temizliklerin yanı sıra bulaşıcı hastalıklara karşı dezenfekte ve hijyen işlemleri de düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalar kapsamında her gün binlerce insanın kullandığı, nefes aldığı, dokunduğu, vakit geçirdiği, kişisel temasın en yüksek olduğu toplu taşıma araçlarında, mikrop, bakteri ve virüslerin barınarak, hastalık yaymasına izin verilmiyor.

Siirtli vatandaşların daha temiz, daha hijyenik araçlarla taşımak için başlattığımız detaylı temizlikle araçların tüm iç yüzeyleri, tavan, yolcu koltuklarının arka-alt kısımları, camlar, reklam ekranları, yolcu tutamakları, kapı üstleri, şoför mahalli, torpido, cam kenarları, yan ve tavan yüzeyleri, havalandırma kapakları, araç içerisindeki tüm metal yüzeylerin buharlı makinelerle ilaçlı ve hijyenik temizlik malzemeleriyle temizleniyor. Otobüs içinde en son, zemin temizliği yapılarak, dış temizlik için otobüsler dış yıkama fırçalarından geçirilmektedir.

Vatandaşların konforlu ve hijyenik bir şekilde seyahat etmeleri olanak sağlanıyor.