APARTMAN ARASINDAN 600 ÇUVAL ÇÖP ÇIKARILDI

5 Ağustos 2019 Pazartesi 08:58:19

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Bahçelievler Mahallesinde bulunan iki apartman arasına gelişi güzel atılan yaklaşık 1 traktör çöp çıkardı. Belediye Eşbaşkanımız Berivan Helen Işık, HDP Meclis üyeleri ve AK Parti meclis üyeleri Temizlik İşleri ekiplerinin temizlik çalışmasına yardım ederek apartman arasındaki çöpleri temizlediler.

Bahçelievler Mahallesinde iki apartman arasında kalan alanda, çöp yığınları olduğu yönünde yapılan şikâyeti değerlendiren Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü çevre temizlik ekipleri, belirtilen adrese gittiklerine iki apartman arasında bir alanda uzun bir süreden beri apartman sakinleri tarafından atılan çöpler nedeniyle ağır bir koku ile karşılaştı. Apartman arasında bulunan alanın hemen temizlenmesi için çalışmalarına başlayan 30 kişiden oluşan Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü çevre temizlik ekipleri yaklaşık 4 saat süren bir çalışma ardından iki apartman arasında 600 çuval çöp toplarken, toplanan çöpler bölgeye çağrılan traktörler ile çöp toplama merkezine götürüldü.

Yapılan çalışma ardından konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü “Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak, halkımıza temiz bir çevre sağlayabilmek amacıyla, gece gündüz demeden tüm ekiplerimiz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmaların başarıya ulaşması için vatandaşlarımızın desteğine de ihtiyacımız var. Ancak bugün burada da görüldüğü gibi apartman arasında bulunan bu alana apartman sakinleri tarafından uzun bir süreden beri çöp atıldığı görülmektedir. Bu neden ile tüm vatandaşlarımızdan temizlik konusunda biraz daha duyarlı olmalarını ve çöpleri belirtilen saatlerde dışarı çıkarmalarını bekliyoruz. Özellikle belediyemizin sorumluluk alanında olmayan ve temizlenmesi çok zor olan apartman boşluklarına çöp atmamalarını istiyoruz. Hem çevre hem de insan sağlığı üzerinde ciddi etkiler bırakacak bu tür davranışlardan herkes uzak durulmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, Siirt genelinde apartman aralarının temizleneceğini belirttiler.