Zabıtadan İmalathanelere Denetim

8 Ağustos 2019 Perşembe 15:04:41

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmeleri amacıyla fırın ve baklava imalathanelerinde denetim yaptı. İncelemelerde ekmek gramajı, hijyen, vergi levhası, taşıma kuralları gibi tüm konular dikkatlice denetlendi. Eksikleri olan işletmelere gerekli uyarılar yapıldı.

Kent merkezindeki tüm ekmek, simit ve pasta üreten imalathanelere, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekiplerince denetim düzenledi. Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği ani denetimlerde iş yerleri titizlikle incelendi. Siirt’te binlerce kişiye hizmet veren işletmelerde ekipler, ürün ve malzemelerin saklama koşulları, üretimde kullanılan alet ve ekipmanların uygunluğu, hijyen, gramaj ve etiket kontrolü, ruhsat ve evrak kontrolleri gibi konularda denetimler yaptı. İşletmelerde eksik görülen konular yetkililere sözlü ve yazılı olarak iletildi.

Yetkililer halk sağlığını yakından ilgilendiren işletmelerde denetimlerin artarak devam edeceğini belirterek iş yeri sahiplerini bu konuda duyarlı olmaya davet ettiler.