ÜCRETSİZ DEFİN İŞLEMLERİ VATANDAŞLARIN TAKDİRİNİ TOPLUYOR

4 Ağustos 2017 Cuma 11:59:00

İnsan onuru, değerleri ve maneviyatının önemini dikkate alan Belediyemiz, bir ilke imza atarak hayatını kaybeden vatandaşların ölüm hususundaki tüm işlemleri üstelenerek, ücretsiz defin sistemine geçiş yaptı.

Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın’ın talimatlarıyla geçiş yapılan ve vatandaşların büyük takdirini toplayan sistemde, vefat eden vatandaşların gasil, kefenleme, defin, görevli imam, cenaze nakil ile taziye evlerine baş sağlığına gelen vatandaşlara ikramlar yer alıyor. Vatandaşlar tarafından takdirle karşılanan bu kararla, yıllarca vatandaşların sorunlarından biri olan defin ücretindeki sıkıntılar, bu projeyle son buldu. Daha önceleri büyük bir meblağlar ödenerek kazılan defin işlemleri Başkan Vekilimiz Taşkın’ın talimatıyla bu hizmetler vatandaşlara ücretsiz sunulacak.

Konu ilgili düşüncelerini aktaran Siirtli vatandaşlar, daha önceleri büyük çileye dönüşen ölüm defin işlemlerinin bir telefonla çözülmesi hususunda karar alan Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve emeği geçenlere şükranlarını sundular.