Metruk Binaların Yıkımına Devam Ediliyor

7 Ağustos 2017 Pazartesi 08:20:49

Belediyemiz, Kentte tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına devam ediyor. Kent’te metruk halde bulunan ve Siirt halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, gelen talepler doğrultusunda tek tek tespit ediliyor ve yıkımı gerçekleştiriliyor.

Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın’ın talimatlarıyla vatandaşların huzurunu ön planda tutan  Belediyemiz İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri kaderine terk edilmiş metruk yapıları tespit ederek bina sahipleri ile iletişime geçiyor.

Mahallelerde yaşayan halkı oldukça tedirgin eden yaşlı ve yıkılmak üzere olan harabe evler vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine belediye tarafından durum tespiti gerçekleştirildikten sonra yıkımları Belediyemiz Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince yapılıyor. Yürütülen çalışmalarda, her an yıkılma tehlikesi taşıyan harabe evler belediye ekiplerince yıkılarak temizlerken birçok mahalledeki yaşlı ve bakımsız durumdaki yıkılmak üzere olan evin de, hem kötü görüntüsünden hem de çevre için oluşturduğu tehlikeden kurtarılması hedefleniyor.

Mahallelerindeki boş binaların, Siirt Belediyesi tarafından yıkılmasını takdirle karşılayan vatandaşlar belediyeye teşekkür ederek, virane binaların bulunduğu yerlerden dolayı sıkıntı yaşadıklarını ve metruk olan bu yerlerin varlığından olumsuz yönde etkilendiklerini belirttiler.