Mezarlıklarda Yabani Ot Ve Bitkiler Toplanıyor

11 Ağustos 2017 Cuma 16:03:33

Cenaze defin hizmetlerini ücretsiz yapılmasıyla halkın takdirini kazanan Belediyemiz, yetki ve sorumluluk alanında bulunan tüm mezarlık alanlarında da temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediyemiz Park ve Mezarlıklar Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda mezarlık alanlarının temiz ve düzenli tutulması hedeflenirken, mezarlıklar içerisinde yetişen her türlü bitki ve otlar toplanarak imha ediliyor. Mezarlıklara zarar veren ağaçlarda yapılan budama çalışmalarının yanı sıra üzeri kapanma tehlikesi yaşayan birçok mezar, bu süreçte temizlenerek görünür bir hale getiriliyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı'nda mezarlık ziyareti gerçekleştirecek vatandaşların sıkıntı çekmeden rahatça hareket edebilmesi için çalışmalarını artıran ekipler, Zevye, Şeyh Süleyman, Şeyh Musa ve Şeyh Devha Mezarlıklarında yabani ot biçme çalışmalarına başladı.

Belediyemiz Mezarlıklar birimi tarafından yapılan açıklamada vatandaşların dini vecibelerini daha rahat, sağlıklı ve temiz bir ortamda yapabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmaların Zevye Mezarlığından başladığını ve 2 hafta içerisinde bütün mezarlıklar da süreceği açıklandı.