HAYIRSEVER VATANDAŞTAN MEZARLIKLARA “SALAVAT” ÇEŞMESİ

11 Ağustos 2017 Cuma 16:23:00

İlimiz Siirt’te ismini vermek istemeyen hayırsever bir iş adamı tarafından yapımı üstlenilen çeşme yapımı hususunda Zevye, Şeyh Musa ve Şeyh Devha mezarlıklara,”Salavat” adlı çeşmelerin yapımına başlandı.

Mezarlıklarda ölülerinin kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar ile mezarlıklardaki su ihtiyacı hizmetinin kolaylaşması maksadıyla ilimiz Siirt’te ismini vermek istemeyen hayırsever iş adamı tarafından Belediyemize devredilmek üzere mezarlıklara ,”Salavat” çeşmesi yapımına başlandı.

Mardin ili Midyat ilçesinden getirilen özel taşlar, ilk olarak Şeyh Musa Mezarlığının ön kısmına “Midyat taşı”  adı verilen özel kalıplarla hazırlanmış farklı desen ve motiflerden oluşan özel taşların kullanıldığı çeşme yapımı çalışması başlatıldı. Midyat’tan getirilen işçiler tarafından yapılan çeşme yapımı çalışmaların ilki Şeyh Musa Mezarlığında başlatılırken, bu çalışmalar daha sonra Şeyh Devha ve Zevye mezarlıklarında devam edeceği bildirildi.