Hayır Çarşısında Bayram Heyecanı

24 Ağustos 2017 Perşembe 12:31:50

Kurban Bayramına sayılı günler kala, Belediyemiz hizmet binasında faaliyete giren hayır çarşısı maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara alışveriş imkanı sunuyor.

Belediyemiz, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara giysi yardımında bulundu.

Belediye binası içerisinde bulunan Hayır Çarşısından engelli ve ihtiyaç sahibi çocuklar ile aileleri bu yardımlardan öncelikle yararlandı. Randevu usulüyle Hayır Çarşısına davet edilen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kendi zevklerine göre giysi seçti. Özellikle çocukların bayram kıyafetlerini alırken mutlulukları yüzlerine yansıdı.

“Veren El Alan Elden Üstündür” sloganıyla başlatılan proje ile vatandaşlar arasında birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularıyla köprüler kuracak olan Hayır Çarşısında, bay-bayan ve çocuk giyimi yer almaktadır.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli tarafından önceden tespiti yapılmış maddi durumu iyi olmayan aileler Hayır Çarşısına gelerek, kendilerine uygun kıyafetleri seçip ihtiyaçlarını Hayır Çarşısından gidermektedir.

Kültür ve sosyal işler müdürlüğü hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunarak Vatandaşlarımızın evlerinde kullanmadıkları, bir köşeye attıkları eşyalar, başka bir vatandaşımız için önemli bir ihtiyaç olabilir. Paylaşmanın ve yardımlaşmanın öneminden hareketle tüm vatandaşlarımızın bu konuya duyarlılık göstermesi istiyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız, evlerinde bulunan ve kullanılabilir haldeki giysilerini ve eşyalarını Hayır Çarşısına ulaştırabilirler.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne ulaşan hayırsever vatandaşların bu eşyalar kültür ve sosyal işler müdürlüğü ekipleri tarafından evlerinden teslim alınıyor, ardından belirlenmiş ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Herkesi bu paylaşımlara ortak olmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.