Bayram Öncesi Mezarlıklarda Yabani Ot Ve Bitkiler Toplanıyor

24 Ağustos 2017 Perşembe 16:24:35

Yaklaşan Kurban Bayramı'nda mezarlık ziyareti gerçekleştirecek vatandaşların sıkıntı çekmeden rahatça hareket edebilmesi için çalışmalarını artıran ekipler, Zevye, Şeyh Süleyman, Şeyh Musa ve Şeyh Devha Mezarlıklarında yabani ot biçme çalışmalarına başladı.

Belediyemiz Park ve Mezarlıklar Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda mezarlık alanlarının temiz ve düzenli tutulması hedeflenirken, mezarlıklar içerisinde yetişen her türlü bitki ve otlar toplanarak imha ediliyor. Mezarlıklara zarar veren ağaçlarda yapılan budama çalışmalarının yanı sıra üzeri kapanma tehlikesi yaşayan birçok mezar, bu süreçte temizlenerek görünür bir hale getiriliyor.

Belediyemiz Mezarlıklar birimi tarafından yapılan açıklamada vatandaşların dini vecibelerini daha rahat, sağlıklı ve temiz bir ortamda yapabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmaların Zevye Mezarlığından başladığını ve diğer mezarlıklar da çalışmaların devam ettiği açıklandı.