BELEDİYEMİZDEN CAMİ TEMİZLEME SEFERBERLİĞİ

6 Kasım 2017 Pazartesi 13:04:22

Belediyemiz bünyesinde kurulan özel temizlik ekibi, Siirtli vatandaşların ibadetlerini temiz ve rahat bir ortamda gerçekleştirebilmesi için il genelinde bulunan Camii ve Kur’an-ı Kerim kurslarında temizlik çalışması başlattı. Siirt İl merkezinde bulunan yaklaşık 240 tane camii ve Kur’an-ı Kerim Kursunun temizleneceği belirtildi.

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında cami içindeki halıların süpürülüp yıkanması, kapı, camların silinmesi, minber temizliği, ayakkabılıklar, kitaplıklar ve duvarlarda asılı tablolara kadar geniş çaplı bir şekilde temizlik yapılıyor.

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın’ın talimatlarıyla camilerde başlattığımız temizlik çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam ediyor. Ekiplerimiz tarafından Camilerimizde, camlar, kapılar, duvarlar, avizeler, halılar, ayakkabılıklar temizlenerek hijyenik bir hale getiriliyor. Temizlik makineleriyle kimyasal madde kullanılmaksızın detaylı temizlikler yapılıyor. Vakumlu suyla yıkanıp içerisindeki maddelerle halının gözeneklerine giriyor. Ayrıca 15 dakika içerisinde de kuruyor. Bu uygulamayı tüm camilerimizde yapacağız.

Vatandaşımızın daha ferah, daha hijyenik bir ortamda ibadetlerini yapmaları için çalışmalarımıza belirli bir program dahilinde devam edeceğiz ifadeleri kullanıldı.