Yağmur Suyu Ve Kanalizasyon Hatları Yenileniyor

7 Kasım 2017 Salı 13:04:48

Belediyemiz Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü(SİSKİ), kent genelinde işlevini yitirmiş, yetersiz gelen Yağmur suyu ve Kanalizasyon hatlarında yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Siski Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu çalışmalar neticesinde mevcut yağmursuyu ve kanalizasyon hatları yenilenerek Siirt’in alt yapı sorunu çözüme kavuşmuş olacak.  Hükümet caddesinden başlayan çalışmalar, Aydınlar, Güres ve diğer caddelerde de devam edecek.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada; mevcut hatlarının ihtiyacı karşılamaması nedeniyle Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın’ın talimatlarıyla Siirt genelinde yenileme çalışması başlattık. Kış ayının gelmesiyle ve yağışların artmasıyla birlikte kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yetersiz geldiğini ve söz konusu problemlerin çözüme kavuşturulması için projelerin hayata geçirildiğine dikkat çeken Siski Müdürlüğü, deforme olan ve yetersiz gelen 400’lük boruların iki katına çıkarılarak 800’lük borularla değiştirildiği belirtildi.

Siirt genelinde toplam 1200 metre yağmursuyu ve kanalizasyon şebekesinin değişiminin yapılacağı belirtilen açıklamada çalışmaların 1 ay gibi bir sürede bitirilmesi hedefleniyor.