Cami Temizleme Seferberliği Devam Ediyor

14 Kasım 2017 Salı 09:53:20

Belediyemiz bünyesinde kurulan özel temizlik ekibi, Siirtli vatandaşların ibadetlerini temiz ve rahat bir ortamda gerçekleştirebilmesi için il genelinde bulunan Camii ve Kur’an-ı Kerim kurslarında temizlik çalışması başlattı. Siirt İl merkezinde bulunan yaklaşık 240 camii ve Kur’an-ı Kerim Kursunun temizleneceği belirtildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında cami içindeki halıların süpürülüp yıkanması, kapı, camların silinmesi, minber temizliği, ayakkabılıklar, kitaplıklar ve duvarlarda asılı tablolara kadar geniş çaplı bir şekilde temizlik yapılıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğümüzden yapılan açıklamada “Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın’ın talimatlarıyla camilerde başlattığımız temizlik çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam ediyor. Ekiplerimiz tarafından Camilerimizde, camlar, kapılar, duvarlar, avizeler, halılar, ayakkabılıklar temizlenerek hijyenik bir hale getiriliyor. Temizlik makineleriyle kimyasal madde kullanılmaksızın detaylı temizlikler yapılıyor. Vakumlu suyla yıkanıp içerisindeki maddelerle halının gözeneklerine giriyor. Ayrıca 15 dakika içerisinde de kuruyor. Bu uygulamayı tüm camilerimizde yapacağız.

Vatandaşlarımızın daha ferah, daha hijyenik bir ortamda ibadetlerini yapmaları için çalışmalarımıza belirli bir program dahilinde devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.