“Evlilik Okulu” Projesi Hayata Geçiyor

4 Aralık 2017 Pazartesi 09:39:12

Belediyemiz, toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumunun sağlıklı bir yapıda oluşmasına ve güçlenmesine katkı sağlamak için ‘Evlilik Okulu’ projesi başlatacağını belirtti. Boşanma oranlarının her geçen gün daha da arttığı bir dönemde Belediyemiz, Evlilik Okulu açarak sağlıklı evliliklere imza atmayı hedefliyor.

Belediyemiz, Siirt Üniversitesi, Siirt İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Siirt İl Müftülüğünün ortak çalışmalarıyla başlayacak olan “Evlilik Okulu” eğitim programına evlilik hazırlığında olan çiftler müracaat edebilecekler.

3 hafta sürecek olan Eğitim programında Kursiyerler, uzmanlardan aile içi iletişimden, hısım akraba evliliğine; aile içi şiddetten, evlilik çatışmasına sebep olan faktör ve çözüm yollarına kadar farklı konularda ders alacaklar. Eğitim projesine katılım sağlayacak tüm çiftlerimize Katılım Belgesi, Nikah Paketi ve seçilecek en iyi 3 çifte ise sürpriz hediyeler verilecektir.

Ailenin milli, manevi ve toplumsal önemini yeni evlenecek çiftlere anlatıp gelecekte doğabilecek sorunlara engel olma, evlilikte iletişim konusunda bilinci artırma, aile yönetimi ve eş uyumu konusunda bilgilendirmeler yapmak amacıyla açılacak olan Evlilik Okulunda, mutlu, huzurlu ve sağlıklı evliliğin temellerinin atılacağı kaydedildi.

Önümüzde ki haftalarda başlayacak olan Evlilik Okulu projesine müracaat etmek isteyen çiftler kayıtlarını Siirt Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yapabilirler.