Belediyemiz Tarafından Düzenlenen Mevlid Kandilinde Gönüller Coştu

4 Aralık 2017 Pazartesi 09:56:01

Belediyemiz ve İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Dursun Ali Erzincanlı şiir dinletisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Son peygamber olan Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya gelişinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili tüm İslam alemi tarafından kutlanırken, Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, gönüller coştu.

TÜRGEV Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Müftüsü Faruk Arvas, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yerel Sanatçıların verdiği konser ardından İl Müftülüğüne bağlı din görevlileri 3 dilde mevlidi şerif ve kasideler okudu. Daha sonra sahne alan Dursun Ali Erzincanlı şiir ve naatlarıyla Hz. Muhammed (sav)'i anlattı.

Sahne alan Dursun Ali Erzincalı, “40 yaşındasın, Bedir ve 30 Kurşun” adlı şiirlerini okudu. Şiirleri dinleyen bazı vatandaşların duygulandığı görüldü. Program, 15 Temmuz Şehitlerini anlatan sinevizyon gösterimiyle sona erdi.

Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın yaptığı konuşmada, “Bu ilim yuvasının, huzur kentinin irfanlı ve medeni insanları ile böyle güzel bir programda bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Dursun Ali Erzincanlı hocam öyle güzel sözler söyledi ki sözlerinin kaynağı da yaratılmışların en şereflisi Peygamberimizi doya doya yaşadık. Bize bu geceyi yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum. Siz değerli hemşehrilerime de çok teşekkür ediyorum. Bu güzel manevi atmosferi hep beraber yaşadık, bizi bir saadet asrına götürdünüz. Saadet asrının şehitleri vardı, 15 Temmuz’da şehitlerimiz vardı. Allah tüm şehitlerimizi binlerce kez rahmet etsin” dedi.

Yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Vatandaşlara program çıkışında Belediyemiz personelleri tarafından Mevlid şekeri ikram edilirken, Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın, Dursun Ali Erzincanlı’ya Siirt Tiftik battaniyesi hediye etti.