Laleler ve Mevsimlik Çiçekler Kent Estetiğine Güzellik Katıyor

9 Mart 2018 Cuma 09:24:16

Şehrin estetiği için birçok uygulamayı hayata geçiren Belediyemiz, gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemeleriyle de Siirt’in güzelliğine güzellik katıyor. Başta Cumhuriyet Meydanı, kavşaklar ve ana arterler olmak üzere, yol güzergâhların kavşakları, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ekiplerince mevsim şartlarına uygun mevsimlik çiçeklerle süsleniyor.

Belediyemiz tarafından Siirt ilinde ilk kez ekimi denenen laleler kente ayrı görsel zenginlik sunuyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilk kez ekilen laleler yol kenarları ve yeşil alanlarda renk cümbüşü oluşturdu. Turuncu, sarı renklerin ağırlıkta olduğu laleler vatandaşların uğrak yerleri olan alanlara görsel bir güzellik katıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından yapılan açıklamada, "Şehrimizin yeşil görüntüsünü devam ettirmek için bulvar, kavşak ve refüjlere zamanına göre mevsimlik çiçekler dikiyoruz. Her mevsime göre farklı çiçek türleri olduğu için ekim yaptığımızda, mevsim şartlarını gözetiyoruz. Belli bir süre sonra boy veren, çiçek açan bitkiler kentimizin güzelliğine ayrı bir güzellik katıyor. Şehrimizin estetiğini oluşturan park, refüj ve kavşakları bitkilerle süslemeye bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da devam edeceğiz. Amacımız şehrimizin daha modern ve güzel bir görünüme kavuşmasıdır. Herşey daha güzel bir Siirt için” ifadeleri kullanıldı.