'SEHERİN KADINLARI' ADLI TİYATRO İLGİ GÖRDÜ

12 Mart 2018 Pazartesi 14:42:03

“Sosyal Belediyecilik” anlayışı ile Kültürel ve Sanat etkinliklerine devam eden Belediyemiz, tiyatro severleri yeni oyunlarla bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Belediyemizce Kurtuluş Savaşı kahramanlarından "Kara Fatma" olarak bilinen Fatma Seher Erden'in hayatını konu alan tiyatro oyunu sergilendi.

Belediyemizin destekleriyle Kültür Merkezinde sahnelen Kara Fatma’nın hikâyesinin anlatıldığı “Seher’in Kadınları” adlı tiyatro oyunu Siirtlilerden tam not aldı. Milli mücadelenin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma’nın hikâyesi başta olmak üzere savaş yıllarında kadınların üstlendikleri tarihi görevler duygusal bir dille anlatıldı. Tek perdelik oyunda, Kocası Sarıkamış’ta şehit düşen Fatma Seher’in gönüllü intikamcı birliği kurarak, savaş yıllarında ülkeye verdiği desteğin yanı sıra ülke savunmasında üstlendiği aktif görevler o dönemin ruhuna uygun olarak yazılan senaryo, kostümler ve sahne dekoruyla izleyiciye aktarıldı. Sahnelenen oyun Siirtlilerden tam not aldı.

Her diyaloğu sanatseverlerin duygularına hitap eden ve salonda büyük bir etki oluşturan oyunun sonlarına doğru Türkiye’de öldürülen kadınların fotoğrafları slayt şeklinde gösterilerek, kadına karşı şiddetin bitirilmesi vurgulandı. Yaklaşık bir saat süren tiyatro oyunu, izleyicilerden büyük alkış aldı.