Sol - Dikey - Banner
Sağ - Dikey - Banner

5.SİİRT KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

27 Mart 2018 Salı 16:59:32

Siirt Valiliği himayelerinde, Belediyemizin ev sahipliğinde, "Her Kitap Yeni Bir Yolculuktur" sloganıyla düzenlenen 5.Siirt Kitap Fuarı kapılarını açtı. Fuarın açılında bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın, “Siirt, Kitap ile aynı cümlede çok şık duruyor” dedi.

Her geçen yıl daha da gelişerek bir kültür şöleni kimliğini kazanan Siirt’te düzenlenen 5.Kitap fuarın açılında bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın, İlim yuvası Siirt’in kitap ile aynı cümlede şık durduğuna vurgu yaptı.

SİİRT, KİTAP İLE AYNI CÜMLEDE ÇOK ŞIK DURUYOR

Belediye Başkan Vekilimiz Taşkın, “5.sini gerçekleştirdiğimiz kitap fuarımız ülkemize örnek oldu. Siirt, kitap ile aynı cümlede çok şık duruyor. Adeta hassas bir fidan yetiştirir gibi kitap fuarlarımızı arttırdık. Zemin çok iyi. Toprak çok verimli. Bu fidanın meyvelerini çok daha sonra inşallah alacağız. Siirt İlim merkezi. İlim yuvası Siirt’te bu tür organizasyonların devam etmesini ümit ediyorum. Emeği geçenlere ve katkılarda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.”  dedi.

Kentte her geçen yıl daha da gelişerek bir kültür şöleni kimliğini kazanan fuarın, geleceğe emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Vali Atik, "Kitap fuarımız  ilimizin kültürel hayatının vazgeçilmez bir etkinliği haline dönüşmekle birlikte daha çok vatandaşımızı kitapla buluşturmak amacıyla her geçen yıl daha da büyüdüğünü artık ilimiz için gelenekselleştiğini görmekteyiz. Medeniyet kenti Siirt'in artık terörle değil, kültürle, sanat, kitap, yatırım ve projelerle anılmasını istiyoruz. Bu konuda valilik olarak büyük bir çaba içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın huzurunu ve kardeşlik hukukunu tehdit eden hiçbir terör unsuruna geçit vermedik, vermeyeceğiz. Her türlü terörist unsura karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir." Dedi.

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay ise Siirt'in geçmişinde kitabın çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Bir dönem bütün ülkede olduğu gibi Siirt'te de değişik sebeplerden dolayı kitaba olan ilginin azaldığına işaret eden Aktay, "Bugün o ilginin en yüksek düzeyde yeniden tesis olduğu bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bu yıl fuarın beşincisini düzenliyoruz. Eminiz ki bu fuarın 20'ncisini de Allah bize nasip edecek ve belki gelecekte siz gençlerden çıkacak yazarların da kitapları bu stantlarda teşhir ediliyor olacak." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 60 yayınevinin katıldığı fuarın açılış kurdelesi kesildi.

Çok sesli yazar Rasim Özdenören ve Yazar Siirt Milletvekili Yasin Aktay’ın söyleşi ve imza etkinliği ile başlayan fuar, 1 Nisan'da sona erecek.