BELEDİYEMİZ HEYELANA KARŞI İSTİNAT DUVARI ÖRÜYOR

29 Mart 2018 Perşembe 14:23:27

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mevsimle birlikte şehrin dört bir yanındaki çalışmalarına hız katarak, olası sel felaketlerinde yaşanacak heyelan ve yol göçmelerinin önüne geçebilmek adına kent genelinde başlattığı istinat duvarı, bariyer, korkuluk çalışmalarıyla vatandaşların yaşamını kolaylaştırıyor.

Şiddetli yağışların etkisiyle oluşabilecek sel felaketinin can ve mal kayıplarına yol açmaması için özverili ve kararlı bir çalışma performansı ortaya koyan Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, kentin yüksek seviyesindeki Alan, Ulus ve Conkbayır mahallelerindeki birçok farklı noktalarda yürütülen çalışmalarla heyelan tehlikesi arz eden bölgede beton istinat duvarı örme işi başlatıldı. Gerek iki yol arasında gerekse civarda bulunan yerleşim alanındaki evler için tehlike oluşturabilecek bölgede beton duvar işlemi başlatılırken, birçok kesimdeki uç noktalara ise korkuluklar monte ediliyor.

Halkın yağışlı hava koşullarında tedirgin olmasına duyarsız kalmayarak ivedi çalışmalar başlatan Fen İşleri, yapımına başladığı istinat duvarı ile mahallede heyelan ve yol göçmelerine karşı can ve mal güvenliğinin sağlanacağını kaydettiler.

Fen İşleri ekiplerimiz, çalışmalarına ara vermeden devam ettikleri istinat duvarı ile korkuluk monte çalışmasının en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.