Sol - Dikey - Banner
Sağ - Dikey - Banner

5.SİİRT KİTAP FUARI DOLU DOLU GEÇİYOR

29 Mart 2018 Perşembe 14:45:33

Siirt Valiliği himayelerinde Belediyemiz ev sahipliğinde “Çocuklar gelecekteki meslekleriyle buluşuyor” sloganıyla düzenlenen “5.Siirt Kitap Fuarı” dolu dolu geçiyor. Birbirinden değerli yazarlara ev sahipliği yapan Fuar, yazar ve şairlerin okuyucularla buluşmasına vesile oluyor.

Belediyemiz ev sahipliğinde bu yıl 5.si düzenlenen ve 27 Mart’ta start alan Siirt Kitap Fuarı, Siirtli kitapseverlerin büyük ilgisi almaya devam ediyor. Panel, söyleşi, şiir ve tiyatro gösterimiyle dolu dolu geçen fuar, aynı zamanda yazarlarla okuyucuların da buluşmasına vesile oluyor.

İLGİ YOĞUN

Siirt’teki bir konferans salonunda gerçekleştirilen 5. Kitap Fuarı’na ilgi yoğun oldu. Mistik bir mekanda her yaşta grubundan okuyucu kitlesini ağırlayan Kitap Fuarı, farklı düşüncelere sahip birbirinden değerli yazarları edebiyat çatısı altında bir araya getirdi. Kitap Fuarı’nı fırsat bilen Siirtliler, fuara akın ederek sevdikleri yazarlarla tanıştılar, kitap satın aldılar, çocuklarına kitabın ve kitap okumanın önemini anlattılar. Her yaşta insan bu fuarda, sevdikleri yazarların kitaplarına ulaşma fırsatı yakaladı.

Fuar etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan 15 Temmuz darbe girişimi şehidi reklamcı Erol Olçok’un eşi Nihal Olçok, “Bir annenin kaleminden Şehit Oğlu Şehit” söyleyişi gerçekleştirdi. Olçok’un söyleyişi büyük ilgi gördü. Fuar’ın bir diğer katılımcısı olan Radyo Programcısı, Şair ve Yazar Kahraman Tazeoğlu, “Okumayan Toplumda Yazar Olmak” söyleşini gerçekleştirdi.

Kitap fuarının 2. gününde ünlü yazarlar, Nihal Olçok, Kahraman T azeoğlu, Leyla İpekçi ve Semih Kaplanoğlu söyleyişi yaparak, yayınevleri stantlarında yayınladıkları kitapları, sevenleri için imzaladılar.

Söyleyişi ve imza gününe katılımın yoğun olduğu kitap fuarında, Yayınevlerinin de Siirtlilerin kitaba olan ilgisinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kitap fuarında çocuklara yönelik olarak iki seans şeklinde düzenlen tiyatro ve sanat gösterilerine çocuklar büyük ilgi gösterdi.

5. Geleneksel Siirt Kitap Fuarı, 1 Nisan 2018 tarihine kadar her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.