El Sanatları Kursuna Yoğun İlgi

13 Nisan 2018 Cuma 11:04:51

Belediyemiz altyapı, üstyapı ve sosyal belediyecilik çalışmalarının yanı sıra kadınlara yönelik de çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Belediyemiz bünyesinde açılan resim, Kur'an-ı Kerim, dikiş nakış, seramik, okuma-yazma, el sanatları, tel kırma, Ahşap boyama ve takı tasarımı gibi birçok kurslara bayanlar yoğun ilgi gösteriyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından açılan kurslara katan kursiyerler, yaptıkları bir birinden güzel ve özel ürünlerle ustalara taş çıkarıyorlar.

Belediyemiz bünyesinde açılan El sanatları kursunda eğitim veren kurs hocaları Elvan Teymur ve Saliha Acar, kursiyerlerin oldukça istekli olduğunu söyleyerek, “40 kursiyerimiz aktif bir şekilde katılıyor. Kursumuzda sürekli program değiştirerek kurslarımızı yürütüyoruz. Bu programlar kursiyerlerimizin ihtiyaçlarına göre işleniyor. Kursiyerlerin Nakış Kursuna geliş amaçları ise meslek öğrenmelerinin yanında daha çok sosyal faaliyet alanı ve boş zamanlarını el sanatlarını öğrenmek için buraya geliyorlar. Genç kızlarımız ise, kendilerine çeyiz hazırlığı yapmak için kursumuza geliyorlar. Kursiyerlerimiz severek ve zevk alarak bu eğitimleri alıyorlar. Bu yüzden kursiyerlerimiz çok mutlu ve memnunlar. Kursumuzda verdiğimiz eğitimler arasında kanaviçe, el sanatları, iğne oyası, dantel, İngiliz işi eli eşi yapan arkadaşlarımız var. Ayrıca Brezilya el nakışı, tel kırma çalışmalarımız var. Yani kursiyerlerimizin taleplerine ve isteklerine göre programlarımızı belirliyoruz. Kursiyerlerimiz meslek öğrenmelerinin yanında burada sosyalleşerek, yeni arkadaşlıklar ediniyorlar. Boş zamanlarını değerlendiriyorlar” şeklinde konuştular.

Geleneksel El Sanatları Kursuna katılan kursiyerler ise böyle bir kursların açılmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler