İşaret Dili Kursu İle Engeller Kalkıyor

26 Temmuz 2018 Perşembe 09:15:03

Belediyemiz, işitme engelli vatandaşların daha rahat iletişime geçebilmesi için işaret dili kursu açtı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından ücretsiz açılan işaret dili kursu vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Belediyemiz, engelli vatandaşların daha fazla bir kesim tarafından anlaşılması için işaret dili kursu açtı. Siirt’te engelleri ortadan kaldırmaya, işitme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı sağlamak amacıyla memur, öğrenci, esnaf ve vatandaşlara yönelik başlatılan kurs ilgi görüyor.

Orhan Doğan Parkı Gençlik Merkezinde eğitmen Zübeyir Özdemir tarafından verilen kursta kursiyerlere, işaret anlamları, işaret ve beden dili ilişkisi, işaret dili genel özellikleri, iletişim ve günlük konuşma dili, hazırlıklı ve hazırlıksız konuşma, işaret diliyle çevirmenlik konularında eğitim veriliyor.

Kursiyerler, işitme engellileri daha iyi anlama farkındalığını yaşayacaklarını, eğitim merkezinde güzel bir ortam olduğunu belirtirken kurs için Belediye Başkanı V. Ceyhun Dilşad Taşkın’a ve Belediye çalışanlarına teşekkür etti

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzden yapılan açıklamada kursa başvurmak isteyen vatandaşların Orhan doğan Parkı Gençlik merkezinebizzat başvuruda bulunmaları gere ktiği belirtildi.